Juliette - Victorian Christening gown

Prachtige Victoriaanse doopjurk, de voorzijde van de jurk is afgewerkt met geborduurde inzetstukken afgewisseld met kantwerk en heeft dubbele geborduurde mouwtjes.   

De totale lengte van de jurk is 96 cm en heeft een buikomtrek van 42,5 cm.  Aan de achterzijde zijn er 2 lintjes om de jurk te sluiten.

De jurk dateert uit de Victoriaanse tijd, vermoedelijk rond 1880 gezien de techniek en het gebruikte kant- en borduurwerk. 

 

Er werd 1 kleine reparatie uitgevoerd aan de achterzijde van de jurk, maar nauwelijks zichtbaar.  Foto’s kunnen verkregen worden op verzoek en u bent natuurlijk steeds welkom om langs te komen en de jurk te bezichtigen.  

 

 

De doopjurk heeft geen verkleuringen en is in perfecte ‘witte’ staat.  Het gebeurd heel zelden dat ik jurkjes binnenkrijg in zo'n goede staat. 

 

Hou er rekening mee dat dit antieke doopjurken zijn van meer dan 100 jaar oud.  Alle jurkjes zijn in goede vintage staat, maar uiteraard niet nieuw!


99,00 €

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1 week1

Raphaël - Late Victorian Christening Gown

Klassieke, lange witte doopjurk in fijn katoen met geborduurde details op de kraag, mouwen en onderlaag van de jurk. 

Het borduursel is Ayshire embrodery  en in heel goede staat. 

De doopjurk sluit zich achteraan met een lange rij knoopjes (15 stuks) die over de volledige lengte van de jurk lopen.   Het jurkje werd aangekocht in Parijs en zou dateren uit de laat Victoriaanse tijd (1880 – 1900).  Is een heel speciale uitvoering en de eerste keer dat ik een dergelijk jurkje tegenkom in de 15 jaar dat ik ze aankoop.  Vermoedelijk was dit de doopjurk van een jongentje.

De afmetingen zijn: 88 cm lang, van schouder tot schouder 26 cm en de mouwtjes zijn 16 cm.

De katoenen stof heeft enkele kleine reparaties maar deze zitten bijna allemaal op onzichtbare plaatsen (verstopt onder een knoopje, aan de achterzijde… ).  Foto’s kunnen verkregen worden op verzoek en u bent natuurlijk steeds welkom om langs te komen en de jurk te bezichtigen.    

Alle reparaties worden uitgevoerd met antieke fournituren om de jurken zo authentiek mogelijk te houden.

Hou er rekening mee dat dit Antieke doopjurken zijn van meer dan 100 jaar oud. 

Alle jurkjes zijn in goede vintage staat, maar uiteraard niet nieuw!


95,00 €

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1 week1

Coming Soon

168,00 €

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1 week1

Coming Soon

85,00 €

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1 week1

Voor meer informatie betreffende de onderstaande jurkjes, kan u mij steeds bereiken op 0473 61 22 52 of per mail info@lhistoirededouard.be